Étkezési sók


Fogyasszon Ön is tiszta sót!

tiszta sóAz emberi szervezet egészséges működéséhez legalább annyira van szükség sóra, mint vízre, azonban nem mindegy, hogy milyen minőségű só kerül az asztalra az étkezésekhez. A manapság kapható konyhasók színvonala nem mindig meggyőző, arról nem beszélve, hogy rengeteg adalékanyagot tartalmaznak: többek között káliumot, cukrot is a megengedettnél nagyobb mennyiségben. Ha az ember az egészségét szeretné megőrizni, érdemes a konyhasó helyett a tiszta sót előnyben részesíteni.

A tiszta só, ahogy a nevéből kikövetkeztethető, nem tartalmaz semmilyen, a szervezetre káros adalékanyagot, így sem a nagy mennyiségű cukor, sem pedig a kálium nem befolyásolhatja a szervezet egészségét. A tiszta só jelentős mennyiségben tartalmaz nátrium-kloridot, ami azért előnyös, mert a nátrium folyamatos pótlására szükség van, hiszen sejtszinten roppant fontos a kálium-nátrium ion egyensúly megőrzése.

Ha kérdései lennének a tiszta só fogyasztásával kapcsolatban vagy termékeinkről szeretne bővebb információkat megtudni, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!

A só és az étkezés kapcsolata

étkezési sóSót nem csak azért kell fogyasztani, mert finomabbá teszi az ételeinket – a szervezetbe való bevitele nagy fontossággal bír az egészség szempontjából is. Szükség van rá a folyadékháztartás szabályozásához, de még az izom- és idegrendszer működéséhez is. Persze az étkezési sónál is fontos a mérték, csak úgy, mint minden másnál, amit megeszünk, hiszen a túl kevés és a túl sok só is komoly problémákat okozhat a szervezetünkben.

De mivel tehetünk még az egészségünkért, ha már megtaláltuk a számunkra tökéletes egyensúlyt a só bevitel kapcsán?

Természetesen azzal, ha valóban kiváló minőségű étkezési sót használunk!

A minőség minden élelmiszernél fontos, hiszen a magas kvalitású hozzávalók segítenek abban, hogy ne vigyünk be felesleges anyagokat a szervezetünkbe. Nincs ez másképp az étkezési só kapcsán sem – érdemes minél tisztább sót választani a napi használathoz.

Nézzen szét termékeink között és találja meg az Ön számára legideálisabb étkezési sót – széles választékkal várjuk!

 

Az étkezési sóról röviden

Az étkezési sóról rövidenA sót több mindenre is használhatjuk; alkalmas síkosság mentesítésre, elengedhetetlen az állatok számára, használható vízlágyításra és nem utolsó sorban étkezéseink egyik szükséges alapeleme. Az étkezési sóból is több fajtát különíthetünk el. Először is, el kell döntenünk, hogy mire is szeretnénk használni: szolgálhat dekorációként ételeinken, használhatjuk pácolásra, főzéshez vagy a már készétel ízesítéséhez.

Az általunk jól ismert étkezési só már közel sem hasonlít a természetben előforduló sóhoz. Amit a konyhában használunk, azt először is finomítják, eltávolítják róla a felesleges elemeket (nátriumon és klóron kívül), majd mesterségesen adják hozzá a jódot és a fluort, emellett még konzerváló és tapadás gátló anyagokat is tartalmaz. Azonban az emberi szervezet működéséhez elengedhetetlen a só bevitele, így nem mellőzhetjük ételeinkből!

Ha nálunk vásárol, olyan étkezési sót tehet az asztalokra, mely adalékanyagoktól mentes, valamint csak a feltétlenül szükséges eltávolítandó elemeket nyerik ki belőle. Válasszon Ön is minőségi, erdélyi só kínálatunkból!

 

Étkezési só: dekorsók

Étkezési só: dekorsókA sót elsősorban ételízesítésre használjuk, azért, hogy ételeink finomabbak, ízesebbek legyenek, hogy a sóval és az egyéb fűszerekkel jobban kihozzuk az alapanyagok természetes zamatát. Az étkezési só alapvető és nélkülözhetetlen hozzávaló, aminek többféle fajtáját is felhasználhatjuk. Fehér, rózsás színű, finom, porállagú, vagy nagyobb, rusztikus szemcsés változatát egyaránt ismerjük.

A dekorsók is az étkezési sók csoportjába tartoznak, amik amellett, hogy hozzátesznek az ízekhez, az étel külsejét is feldobják. A dekorsókat elsősorban sós pékáruk díszítésére ajánljuk, amit a kész péksüteményre szórva egy mozdulattal megkoronázhatjuk az elkészült tízórait, vagy uzsonnát. A kész sós sütemény így sokkal dekoratívabb, rusztikusabb lesz, jobban mutat a kínáló pultban és a vendégváró tálcán is!

A dekorsókat pékségek számára nagyobb kiszerelésben forgalmazzuk, de külön kérésre kisebb adagokban, háztartási felhasználásra is értékesítjük. Keressen minket bizalommal megadott elérhetőségeinken, és rendeljen igényeinek megfelelő mennyiségű dekorsót étkezési sóink közül!

 

Étkezési sót, de milyet?

elsokft.hu.18.03A só alapvető eszköze ételeink ízesítésének, kihagyhatatlan alapanyag. De mint minden másnál, itt is igaz az az alapvetés, hogy a kevesebb több. Az étkezési só mértékletes használatával kihozhatjuk az ételeink ízét, gondatlan fogyasztásával viszont magunknak okozhatunk rosszat.

Az étkezési sóból olyat érdemes választani, ami finomítatlan vagy tengeri só. Ha csak egyszerű nátrium-klorid áll az összetevők között, akkor finomított étkezési sót tartunk a kezünkben. A finomítatlan étkezési só finomítatlan voltára nemcsak a leírása utal, hanem a só színe is. Mivel ebben a fajta étkezési sóban még megvannak a természetes ásványi anyagok, ezért a színe nem hófehér, hanem rózsaszínes vagy szürkés árnyalatú. Ezzel teszünk a legjobbat szervezetünknek, így fogyaszthatunk természetes, ásványi anyagokban és nyomelemekben gazdag étkezési sót!

Keressen minket bizalommal, és rendeljen kiváló minőségben, akár többféle típusú étkezési sót kínálatából! Amennyiben szüksége van bővebb információra a választáshoz, lépjen velünk kapcsolatba elérhetőségeinken!

 

Az étkezési só összetevőjéről, a nátriumról

Az étkezési só összetevőjéről, a nátriumrólAz étkezési só minden háztartásban megtalálható, belekerül minden ételbe. Só nélkül nem csak az ételeink lesznek ízetlenek, de a szervezetünk is hiányt szenved létfontosságú elemekből. Ön feltette már a kérdést: mi lenne velünk só nélkül? Az étkezési só rendszeres fogyasztása segít a szervezetünket, illetve annak működését egyensúlyban tartani. Megtalálható benne a nátrium, aminek hiányában különféle tüneteket észlelhetünk magunkon, hiszen szüksége van rá a szervezetünknek.

A nátriumhiány több fokozatban alakulhat ki a szervezetben, és a folyadékfogyasztással függ össze. A nátriumhiány jellegzetes tünetei közé tartozik  a fejfájás, de tapasztalható hányinger, valamint koncentrációzavar is, sőt, egyensúlyzavarok is felléphetnek. Ezek a kezdeti tünetek; később, ha a nátrium hiány súlyosbodik, akkor továbbiak is megjelenhetnek, úgy, mint fáradtság, gyengeség, ingerlékenység, legrosszabb esetben kómás állapot is.

Minőségi étkezési sót szeretne napi szinten fogyasztani? Keressen minket bizalommal elérhetőségeinken, és rendeljen étkezési sót!