TENGERI SÓ

NaCl tartalom:                                       99,8 %
Kalcium                                                 0,01 %
Magnézium                                            0,01 %
Vasoxid                                                  0,02 %
Nátrium-szulfát                                       0,21 %
Nedvesség tartalom                               0,016 %
Vízben oldhatatlan rész                           0,018 %
Csomósodásgátló anyag:                       E 536 (kálium-ferro-cianid)   0,001 %

 

Ajánlatot kérek!

 

A tengeri só több, mint egyszerű só!

tengeri só

Ma már a só sem csak só, több fajtája is kínálja magát a boltok polcain. A só lehet himalája, asztali, tengeri só is. A bőség zavarában azt sem tudjuk, hogy melyiket válasszuk. Miért inkább ezt, mint azt? Most a tengeri sóról tudhat meg kicsit többet!

A tengeri só, ahogyan azt a neve is sugallja, a tengerekből tisztán kinyert sót jelenti. A só, az só, gondolhatjuk, mégis vannak a tengeri sónak olyan élettani hatásai, ami miatt érdemes előnyben részesíteni az egyszerű fajtánál. Azt a típust érdemes választani, amit nem ipari eljárással szárítanak, hanem természetes módon, a napon hagynak kiszáradni. Ebben több ásványi anyag, illetve tápanyag marad.

A tengeri só fogyasztása jó hatással van az idegrendszerre, felgyorsítja a méregtelenítést, még a bőrt is hidratálja, segíti a tápanyagok jobb felszívódását. Szépíti a bőrt, megkönnyíti az elalvást, külsőleg és belsőleg is pozitív hatással van az emberi testre.

Keressen minket bizalommal, ha szívesen használna tengeri sót rendszeresen, és rendeljen üzletünkből minőségi termékeket! Kérdéseire szívesen válaszolunk elérhetőségeinken, keressen minket bátran!

A tengeri sóról

A tengeri sórólA reformkonyha ma már változatos alapanyagokat kínál azoknak, akik tudatosan táplálkoznának, és mindent megtennének az egészségük érdekében. Ehhez nemcsak a hozzávalók, de a fűszerek megválogatása is hozzátartozik, köztük a sóé is!

Só és só között is van különbség! Ma már nem az asztali só az egyetlen lehetőség az ételek ízesítésére, a tengeri só is jelen van a kínálatban. Kutatások szerint a tengeri só nem egészségesebb, mint az asztali só. De akkor mégis miért lényeges, hogy melyiket használjuk a konyhában? A tengeri só milyen pozitív tulajdonságokkal és előnyökkel rendelkezik az asztali sóval szemben? A tengeri só a tengerekből származó sót jelenti. A sós tengervízből kinyert sóból szárítás útján válik a boltok polcaira kerülő, durva szemcsés só. Habár az összetétele kémiailag nem különbözik az asztali sótól, nem mindegy milyet választunk. A napon szárítással készült, finomítatlan és nem iparilag feldolgozott tengeri só az értékes ásványi anyagok felszívódását könnyítő tápanyagokat tartalmaz, sőt, még mikroalgák is lehetnek benne!

Keressen minket bizalommal, és ízlelje meg a tenger sóját!

Érdekesség: hogyan a jut a só a tengerből az asztalra?

Érdekesség: hogyan a jut a só a tengerből az asztalra?A tengeri só használata sok kutatás szerint egészségesebb, mások szerint ugyanazzal a hatással bír a szervezetünkre, ahogyan az asztali só. Az azonban biztos, hogy sokan tengeri sót használunk a legszívesebben. Nézzük, hogyan nyerik ki a sót a tengerből, milyen utat jár be, mielőtt az asztalra kerül!

A tengerek átlagosan 3,5 % sótartalommal bírnak: a legkevesebb a Balti-tengerben van, körülbelül 1 %, míg a legtöbb a Holt-tengerben, közel 30 %. A Földközi-tenger közepes mennyiségűt, mintegy 4 % sót tartalmaz. A baktériummentes, tisztított tengervizet nagy, lapos tartályokba engedik, majd amikor a víz elpárolgott, megőrlik. Ilyenkor általában jódot és fluoridot adnak hozzá. Sólepárlókat találunk Dél-Európában, például Görögországban, de nagyon híres a San Francisco-öbölben található sólepárló, amely sok színes tóból áll, mert ahogy párolog a víz, mindig másfajta mikroorganizmus színezi meg a medencéket.

Tengeri sót szeretne vásárolni? Forduljon hozzánk bizalommal minőségi tengeri sóért!