Összetétel:

NaCl min:                       98,4 %
Nátrium nitrit (NaNO2):  0,5-0,6 %
Csomagolás módja:       PE tasak

Kiszerelés: 25 kg

Ajánlatot kérek!

 

NITRITES PÁC SÓ

A nátrium-nitrit (E250) egy kémiai vegyület, melyet különböző élelmiszerek (elsősorban hús- és halételek) tartósítására használnak. A nátrium salétromossavas sója. A nitritek különféle baktériumokat pusztítanak el, többek között a Clostridium botulinumot, amely az igen veszélyes botulizmus-toxin termeléséért felelős. Az élelmiszeriparban kettős célt szolgál:
  • hús- és halételek esetén meggátolja a Clostridium botulinum nevű baktérium elszaporodását, mely a botulizmus (népies nevén kolbász mérgezés) nevű mérgezésért felelős.
  • A mioglobin, az izmok piros színanyaga kémiailag kevéssé ellenálló, a hústárolás során színét szürkére változtatja. A pácolás hatására a mioglobin a nitritek segítségével a sokkal stabilabb nitróz-amiglobinná alakul, így a pácolt hús meg tudja tartani piros színét. A só segíti ezt az átalakulást, emellett tartósító hatása is van. A nitrites pác-só gondoskodik arról is, hogy a hús érése során karakteres pácolt aroma alakuljon ki.
Az EU Ökorendtartása nem zárja ki egyértelműen a nitrites pác-só alkalmazását bio-húskészítményeknél. Ezért a nitrites pác-só biotermékekben is alkalmazható Napi maximum megengedett beviteli mennyiség 0,06 mg/testsúlykg.

Kedvező pác só árakkal várjuk!

Megbízható sókat szeretne vásárolni, lehetőleg kedvező árakon és nagy választékban? Húsüzemek, húsfeldolgozók számára is akad hasznos hozzávaló a kínálatunkban. Nyalósók, étkezési só vagy utcára szórható sók mellett pác sót is kínálunk azok számára, akik a színvonalas húsfeldolgozást tartják szem előtt. Ha Ön is közéjük tartozik, akkor válassza pác só termékeinket!

A pác sót főként a sonkafélék elkészítéséhez használják. A nitrites pác só a sonka füstöléséhez elengedhetetlen, ettől kap jellegzetes, szép, barna színt. Pác só árainkat úgy alakítottuk, hogy mindenki számára elérhetőek legyenek, valamint a minőséggel is arányban legyen.

Keressen minket bizalommal, és kérjen árajánlatot tőlünk pác sóra is! Minden, minket megkereső ügyfelünk számára egyedi, személyre szabott árajánlatot készítünk. A honlapunkon megadott elérhetőségeink bármelyikén felveheti velünk a kapcsolatot, szívesen segítünk. Aktuális pác só árainkról kérhet tájékoztatást, és azonnal meg is rendelheti a szükséges mennyiséget!