7 június 2024
 június 7, 2024
pácsó ár

Pácsó a húskészítmények minőségének, biztonságának megőrzéséért

Ahhoz, hogy a különböző húskészítmények csábítóak és később ízletesek legyenek a vásárlók számára, többféle előkezelésen esnek át. Sok fűszer is felhasználásra kerül a készítés során, amelyek közül az egyik legfontosabb a só.

A sóról köztudott, hogy kifejezetten jó hatást gyakorol a húsfélékre. A só hozzájárul ahhoz, hogy omlósabb, ízletesebb legyen az étel, így az valóban kényezteti az ízlelőbimbókat. Vannak olyan húsfélék, például sonkafélék, amelyeknél a nitrites pácsó nem maradhat ki.

Nitrites pácsó, ami nem csupán a vöröses színről gondoskodik

A vöröses húsok, sonkák látványának sokan nem tudnak ellenállni. Ezt az árnyalatot, kinézetet konkrétan a pácsónak köszönhetik a vevők. A pácsó kulcsfontosságú szerepet tölt be abban, hogy a húsok érlelése eredményes legyen.

Általa nyerik el azt a karakteres aromát, amitől élvezetes a fogyasztásuk. Akik húsfeldolgozással foglalkoznak, azon belül is sonkák készítésével, mindig kell lenni készleten pácsónak, amellyel a maximumot hozhatják ki a munkájukból.

Sokat lehet javítani a hús állagán, kinézetén, így az a vásárlók számára is vonzó lehet. Ebből kifolyólag a pácsó ára garantáltan megtérül, hiszen a vevők fognak venni az igényesen, körültekintően elkészített hústermékekből.

Baktériumok ellen pácsó

A húsokban többféle baktérium is megtalálható, amelyek az érlelés folyamatánál elszaporodhatnak, amennyiben nem történik meg a hőkezelés, illetve a pácsó alkalmazása. A pácsóban található nitrit olyan káros baktériumokat pusztít el, mint például a Clostridium botulinumot, ami a kockázatos, egészségre veszélyes botulizmus-toxin termelését váltja ki.

A Clostridium botulinum a legsúlyosabb ételmérgezést okozza. A kolbászmérgezés az emberek mellett az állatokat sem kímélheti, minden élőlényre hatalmas veszélyt jelent.  A botulotoxin az ismert szerves mérgek közül a legerősebb és legkártékonyabb, amiből már 1 mg tisztított toxin is tragédiát okozhat.

Ahhoz, hogy a tartósítás során ne következzék be minőségromlás, mindenképp szükség lesz a pácsó alkalmazására, ami meggátolja ezt az ételmérgezést.

pácsó ár

Veszélyt jelenthet-e a pácsó?

Bizonyos szakmai körökben értekezés folyik arról, hogy valóban jó döntés-e nitrites pácsót alkalmazni a húsok tartósításához.

A nitrittől többen azért tartanak, mert mert előanyaga lehet azoknak nitrozaminoknak, amelyek rákkeltő hatásúak. Ezek akkor jöhetnek létre, amikor a tartósítószer reakcióba lép a húsban megtalálható nitrogéntartalmú anyagokkal. Ez a folyamat akkor nem fog végbe menni, ha természetes antioxidánsok, E illetve C vitamin, és redukálószerek kerülnek felhasználásra.

Eddig még nem volt olyan eset, aminél lehetett volna összefüggést találni a rákbetegségek és a pácolt húsok fogyasztása között.

Nem véletlen, hogy a húskészítés folyamata kellő tapasztalatot, kémiai ismeretet követel meg, hiszen rengeteg minden múlik a szakembereken.

A legfontosabb, hogy a felhasználáskor a pácsón feltüntetett adagolást szigorúan betartsák az előállítók, így pedig biztonsággal fogyasztható sonkák kerülhetnek a vevők kosarába.

Bio eredetű húskészítményeknél is alkalmazható a pácsó

Az utóbbi években a bio húskészítmények is megjelentek a piacon, amelyeket kifejezetten kedvelik a vevők. Ennek hatására sokan nyitnak ebbe az irányba is, így növelve népszerűségüket az emberek körében.

Akik bio eredetű húskészítményekkel foglalkoznak, nyugodtan alkalmazhatják a pácsót termékeikhez, mert EU Ökorendtartása nem tiltja annak felhasználását.

A pácsó ára garanciát jelent az élelmiszerbiztonság megteremtésére. Erre az alapanyagra minden olyan szakembernek szüksége van, akik hústermékeiken keresztül szeretnék megőrizni a jó hírnevüket.

A választékunkban folyamatosan elérhető a pácsó, így a szakemberek könnyedén tudják pótolni a készleteiket. Fogyó alapanyagról van szó, ezért célszerű nagyobb tételben rendelni.

Kényelmesen, egyszerűen megrendelhető a szükséges anyag a tartósításhoz vállalkozásunknál. Ha szeretne bővebb információkat kérni a pácsóról, forduljon hozzánk bizalommal a feltüntetett elérhetőségeinken, munkatársaink készséggel válaszolnak minden kérdésre.

Comments are closed.