29 április 2024
 április 29, 2024
vízlágyító sótabletta

Vízlágyító sótabletta kemény víz ellen

A kemény víz negatív előjelű jelenségnek számít, ezért sok háztartásban, rendszerben vízlágyítást alkalmaznak. Miért kerülendő a kemény víz?

Lágy víz vagy kemény víz jön a csapból?

A közműrendszerek könnyen elérhető és minőségi vízellátást biztosítanak az egész lakosságnak, minden háztartásban. Csak egy mozdulat és a csapból máris zubog a tiszta ivóvíz, amit fürdéshez, mosáshoz, öntözéshez és egyéb, vizet igénylő tevékenységekhez is ugyanolyan nagyszerűen fel lehet használni.

Az egyes vízhálózatokban különböző minőségű víz kering, alapvető különbséget jelent a víz keménysége. A lágyabb és a keményebb víz eltér egymástól, méghozzá az ásványi anyagok mennyisége alapján.

A kemény víz tartalmaz nagy dózisban olyan ásványi anyagokat, mint a kálcium, a magnézium. A lágy vízben is megvoltak ezek az anyagok, de kezelést követően eltávolították őket a vízből. A vízlágyítás több módszerre is végbe mehet, ilyen módszer a desztilláció, a vízlágyító rendszer használata vagy pedig a fordított ozmózis.

A kemény víz káros?

A kemény víz nem azért olyan népszerűtlen, mert káros hatással van az emberi szervezetre, éppen ellenkezőleg. Az ásványi anyagok, amik az ilyen típusú vízben fellelhetőek, hasznosak és igényli őket a szervezet. A gond akkor van, ha túl nagy mennyiségben fogyasztják őket.

Ha a fogyasztása nem is veszélyes, a kemény víz használata több kellemetlenséggel is jár. Melyek ezek? A fürdés, hajmosás után jellegzetes érzetet hagy maga után a magas ásvány tartalmú víz. Szárítja, irritálja a bőrt és hajat. A háztartási gépek alkatrészein lerakódó ásványi anyagok szintén gondot okozhatnak, mert a berendezések élettartamát lerövidítik.

Szerencsére lehet tenni az ellen, ha valaki túl keménynek találja a vizet, amit a csapból kap és szeretné a hatásait csökkenteni.  A különféle vízlágyító berendezések használatával a vízben megtalálható ásványi anyagok semlegesíthetőek. A rendszerbe szükséges sótablettát is adagolni, ami gondoskodik arról, hogy a víz megfelelőbb legyen az igényekhez mérve.

vízlágyító sótabletta

A sótabletták előre csomagolt kiszerelésben beszerezhetőek. Ragaszkodjon a legjobb termékekhez, rendeljen tőlünk vízlágyításhoz tablettákat!

A háztartási berendezések használata már mindennaposnak számít, mert megkönnyítik a háztartási munka elvégzését. Ma már egyre több feladatot rá lehet bízni gépekre. Csak egy program beállítása és egy gombnyomás a szennyes textilek kimosása, az edények elmosogatása vagy a ruhák megszárítása. A háztartási gépeknek egy része vízzel működik. Az sem mindegy, hogy milyen víz kerül a gépbe.

A kemény víz hatása a háztartási gépekre

A vízhálózatból érkező vizet a mosogatógép vagy a mosógép működtetéséhez is használjuk. A túl kemény víz azonban egy idő után érezteti a hatását, ami a gépekre és a bennük tisztuló ruhákra, poharakra, evőeszközökre és tányérokra nézve is problémát jelent.

Milyen jelek utalnak arra, hogy vízlágyításra van szükség?

  • A textileken a mosást követően foltosodás jelenhet meg, amit a vízben lévő ásványi anyagok nagy mennyisége okoz.
  • Az üveg poharakon lerakódás figyelhető meg foltok formájában. A szennyeződések eltűnnek ugyan, de az üvegen halvány foltok jelennek meg.
  • Az ásványi anyag lerakódások a csöveket, alkatrészeket is érintik. Ennek az egyik jele, hogy a víznyomás észrevehetően alacsonyabbá válik.
  • Az ásványi anyagok csökkentik a mosószerek, tisztítószerek, mosogatószerek hatékonyságát

A mosás, vasalás, mosogatás nem kell, hogy plusz munkát adjon a lerakódások miatt és a háztartási gépeknek, eszközöknek lerövidítse a várható élettartamát. Egyszerűen ki lehet védeni a túl kemény víz használatával járó kellemetlenségeket. Speciális só, sótabletta használata javasolt, amit vízlágyítókba és háztartási gépekbe fejlesztettek ki.

A termékkínálatunk tartalmazza a sótablettákat is, méghozzá három, különböző márkától. A vásárlóink választhatnak a BWT, a Silvertab és a Claramat termékei közül. A sótabletták huszonöt kilogrammos kiszerelésben megrendelhetőek. Mindegyik sótabletta csomag prémium minőséget képvisel, ezért kiváló választásnak minősül.

Comments are closed.