16 április 2020
 április 16, 2020
takarmány só
Category Blog

Az állattartásban tevékenykedők számára ajánljuk só termékeink közül a takarmány sót. A takarmány só egyik típusa a nyalósó, mindkettőt állatok részére állítják elő. Mivel a só nem raktározódik el az állatok szervezetében, az állattartó gazdáknak kell gondoskodni arról, hogy a jószágok folyamatosan megkapják a szükséges mennyiséget belőle.

A különböző állatfajok különböző mennyiségű sót igényelnek. A megvásárolt takarmány sóból tehát ki kell mérni az előírt mennyiséget és elkeverni azt az állatoknak szánt takarmányba. Két dologra ügyelni kell a megfelelő mennyiség kimérésén kívül. Az egyik a takarmány só finomra aprítása annak érdekében, hogy az állatok meg tudják emészteni, a másik pedig a tárolása. Amennyiben a takarmány sót túl hosszú ideig állni hagyják, összecsomósodik. Fontos, hogy az állatoknak mindig legyen elegendő vize, ha a sómennyiség túl sok lenne.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését és szeretne jószágainak jó ár-érték arányban magas minőségű takarmány sót vásárolni, keressen minket bizalommal!

Comments are closed.