16 május 2023
 május 16, 2023
adalékmentes só

Miért fontos, hogy adalékmentes sót használjon?

Az adalékmentes só nem tartalmaz az egészségre káros adalékanyagot, csak a tiszta sót, ami a szerveztünk számára az egyik legfontosabb ásványi anyag. 

A só a leggyakrabban használt ízesítőanyag. Szinte nincs olyan étel, amihez ne lenne rá szükség, hiszen még az édességekbe is mindig kell belőle egy csipet, mert kiemeli az ízeket. Mégis fontos, hogy kerüljük a túlzott sófogyasztást, mert a hosszú távon nagy mennyiségben fogyasztott só sajnos sok probléma forrása lehet a szervezetben.

Mi a baj a sóval?

Megfelelő mértékkel fogyasztva semmi, sőt! Szükség van rá az elektrolit-háztartás fenntartásához, a folyadékháztartás szabályozásához, segíti az idegrendszer megfelelő működését és nélkülözhetetlen az izmok működéséhez is. A mértéktelen sófogyasztás viszont magas vérnyomáshoz vezethet, ami a szív- és érrendszeri betegségek és a stroke kialakulásának esélyét is növeli. 

Sajnos hajlamosak vagyunk túl sok sót fogyasztani, ráadásul sok élelmiszerünk eredendően is tartalmaz valamennyit. Fontos, hogy nem teljesen kiiktatni kell az étrendünkből, hanem elfogadható szintre kell csökkenteni.

Az egészségünkért azonban sokat tehetünk nem csak azzal, ha vissza veszünk a sófogyasztásból, hanem azzal is, ha adalékmentes sót használunk. A sóhoz ugyanis az előállítás során számos adalékanyagot kevernek, például csomósodásgátlót, színezékeket, tartósítószert, miközben pedig kivonják belőle a természetesen jelenlévő ásványi anyagokat, például a magnéziumot és a kalciumot. Az eredmény a tiszta nátrium-klorid, némi adalékanyaggal.

Az adalékmentes só azonban a maga természetes formájában kerül az asztalra, az ételekbe, így rengeteg, a szervezetünk számára szükséges ásványi elemet tartalmaz. Egészséges és finom, eredeti, természetesen sós ízzel gazdagítja az ételeket.

Amennyiben Ön is szeretne adalékmentes sót vásárolni, ne habozzon, forduljon hozzánk bizalommal és válassza az általunk kínált erdélyi sót! Ha további kérdése merült fel, vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal, akik készséggel segítenek Önnek mindenben!

Comments are closed.