21 december 2021
 december 21, 2021
étkezési só fajták
Category Blog

Étkezési só típusok

Az étkezési só lehet asztali só, de lehet még sok, egyéb fajta is. Lássunk egy rövid összefoglalót a kedvelt, étkezési só fajtákból!

Az étkezési só legismertebb fajtája a közönséges asztali só vagy konyhasó. Általában finomított, adalékkal kiegészített, finom szemcsés sófajta, ami a legtöbben a főzés, ízesítés alkalmával az ételbe szórnak.

A Himalája sóhoz hasonló tulajdonságokkal bír az Erdélyi só is, amit kellemes íze, egészséges volta miatt sokan használnak étkezési sónak. Ne feledkezzünk meg a tengeri sóról se, ami egyenesen a tengerekből érkezik, finomítatlan, természetes ásványi anyagoktól dús só típus.

A dekor sók is az étkezési só kategóriájába sorolhatóak, azonban díszítésre használják őket, csak a péksütemények tetejét szórják meg velük. A sók szinte minden fajtáját megtalálja az áruházunkban, már csak rendelnie kell belőlük!

Comments are closed.