TENGERI SÓ

NaCl tartalom:                                       99,8 %
Kalcium                                                 0,01 %
Magnézium                                            0,01 %
Vasoxid                                                  0,02 %
Nátrium-szulfát                                       0,21 %
Nedvesség tartalom                               0,016 %
Vízben oldhatatlan rész                           0,018 %
Csomósodásgátló anyag:                       E 536 (kálium-ferro-cianid)   0,001 %

 

Ajánlatot kérek!

 

A tengeri sóról

A tengeri sórólA reformkonyha ma már változatos alapanyagokat kínál azoknak, akik tudatosan táplálkoznának, és mindent megtennének az egészségük érdekében. Ehhez nemcsak a hozzávalók, de a fűszerek megválogatása is hozzátartozik, köztük a sóé is!

Só és só között is van különbség! Ma már nem az asztali só az egyetlen lehetőség az ételek ízesítésére, a tengeri só is jelen van a kínálatban. Kutatások szerint a tengeri só nem egészségesebb, mint az asztali só. De akkor mégis miért lényeges, hogy melyiket használjuk a konyhában? A tengeri só milyen pozitív tulajdonságokkal és előnyökkel rendelkezik az asztali sóval szemben? A tengeri só a tengerekből származó sót jelenti. A sós tengervízből kinyert sóból szárítás útján válik a boltok polcaira kerülő, durva szemcsés só. Habár az összetétele kémiailag nem különbözik az asztali sótól, nem mindegy milyet választunk. A napon szárítással készült, finomítatlan és nem iparilag feldolgozott tengeri só az értékes ásványi anyagok felszívódását könnyítő tápanyagokat tartalmaz, sőt, még mikroalgák is lehetnek benne!

Keressen minket bizalommal, és ízlelje meg a tenger sóját!

Érdekesség: hogyan a jut a só a tengerből az asztalra?

Érdekesség: hogyan a jut a só a tengerből az asztalra?A tengeri só használata sok kutatás szerint egészségesebb, mások szerint ugyanazzal a hatással bír a szervezetünkre, ahogyan az asztali só. Az azonban biztos, hogy sokan tengeri sót használunk a legszívesebben. Nézzük, hogyan nyerik ki a sót a tengerből, milyen utat jár be, mielőtt az asztalra kerül!

A tengerek átlagosan 3,5 % sótartalommal bírnak: a legkevesebb a Balti-tengerben van, körülbelül 1 %, míg a legtöbb a Holt-tengerben, közel 30 %. A Földközi-tenger közepes mennyiségűt, mintegy 4 % sót tartalmaz. A baktériummentes, tisztított tengervizet nagy, lapos tartályokba engedik, majd amikor a víz elpárolgott, megőrlik. Ilyenkor általában jódot és fluoridot adnak hozzá. Sólepárlókat találunk Dél-Európában, például Görögországban, de nagyon híres a San Francisco-öbölben található sólepárló, amely sok színes tóból áll, mert ahogy párolog a víz, mindig másfajta mikroorganizmus színezi meg a medencéket.

Tengeri sót szeretne vásárolni? Forduljon hozzánk bizalommal minőségi tengeri sóért!

Facebook

Twitter