TENGERI SÓ

NaCl tartalom:                                       99,8 %
Kalcium                                                 0,01 %
Magnézium                                            0,01 %
Vasoxid                                                  0,02 %
Nátrium-szulfát                                       0,21 %
Nedvesség tartalom                               0,016 %
Vízben oldhatatlan rész                           0,018 %
Csomósodásgátló anyag:                       E 536 (kálium-ferro-cianid)   0,001 %

 

Ajánlatot kérek!

A tengeri sóról

A tengeri sórólA reformkonyha ma már változatos alapanyagokat kínál azoknak, akik tudatosan táplálkoznának, és mindent megtennének az egészségük érdekében. Ehhez nemcsak a hozzávalók, de a fűszerek megválogatása is hozzátartozik, köztük a sóé is!

Só és só között is van különbség! Ma már nem az asztali só az egyetlen lehetőség az ételek ízesítésére, a tengeri só is jelen van a kínálatban. Kutatások szerint a tengeri só nem egészségesebb, mint az asztali só. De akkor mégis miért lényeges, hogy melyiket használjuk a konyhában? A tengeri só milyen pozitív tulajdonságokkal és előnyökkel rendelkezik az asztali sóval szemben? A tengeri só a tengerekből származó sót jelenti. A sós tengervízből kinyert sóból szárítás útján válik a boltok polcaira kerülő, durva szemcsés só. Habár az összetétele kémiailag nem különbözik az asztali sótól, nem mindegy milyet választunk. A napon szárítással készült, finomítatlan és nem iparilag feldolgozott tengeri só az értékes ásványi anyagok felszívódását könnyítő tápanyagokat tartalmaz, sőt, még mikroalgák is lehetnek benne!

Keressen minket bizalommal, és ízlelje meg a tenger sóját!

Facebook

Twitter